Annons
Nyheter

17-åring anmäld för våldtäkt på fest – frias

En fyllefest i november spårade ur och slutade med att en 17-årig kille åtalades för våldtäkt. Men bevisen är otillräckliga för en fällande dom, anser tingsrätten som nu har friat den unge mannen.
Borås • Publicerad 27 december 2017
Bilden är en illustration och har ingenting med fallet att göra.
Bilden är en illustration och har ingenting med fallet att göra.Foto: Janerik Henriksson/TT

Fem ungdomar festade i en lägenhet och berusade sig på två flaskor vodka en eftermiddag i november. En tjej och en kille lämnades ensamma på toaletten. De började hångla och hamnade på golvet.

Plötsligt hörde de andra festdeltagarna hur tjejen skrek ”nej” och ”sluta”. De rusade in på toaletten och fann killen ovanpå tjejen.

Annons

Åsikterna om vad som egentligen hände ögonblicket innan de andra kom in på toaletten går isär.

Enligt tjejen tvingade killen till sig sex mot hennes vilja. Killen hävdar att han visserligen var redo att ha sex med henne – men avbröt och drog sig tillbaka när hon ångrade sig och sa åt honom att sluta.

Den unga kvinnan var kraftigt berusad och uppger att hennes minnesbilder från händelsen är luddiga. Även killen var berusad. Han säger i förhör att han blev chockad när tjejen skrek ”sluta” eftersom han trodde att hon ville ha sex med honom.

Tjejen medger att hon bett killen om en puss men säger i förhör att hon försökte knuffa bort honom när det gick för långt. Enligt en polis som undersökte kvinnan var hon öm över lår och bröstben.

Rätten friar den 17-årige mannen för våldtäkt. Orsaken är att bevisen inte anses tillräckliga för en fällande dom, då det inte går att fastställa om killen tvingade till sig sex eller inte.

Amanda LindbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons