Näringsliv

Boråsföretag i nytt designsamarbete

Borås Artikeln publicerades
Foto: Pressbild

Den Boråsbaserade modejätten Nelly tar ett kliv i en ny riktning när de inleder ett exklusivt samarbete med couturedesignern Ida Lanto. ”Vi utmanar oss själva som varumärke och tänjer på gränserna”, säger Linda Widengård, kommunikationschef på Nelly.

Det blir första gången som Nelly samarbetar med en couturedesigner och tar ett kliv in i den moderiktningen. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ida Lanto kommer att designa afton- och långklänningar, något som är ett visst avsteg från modeföretagets vanliga sortiment. Men med samarbetet har de förhoppningen om att nå ut med designerplagg till en bredare målgrupp.

– Genom vårt designsamarbete med Ida Lanto fortsätter vi att utmana oss själva som varumärke och tänjer på gränserna genom att förena exklusiv couture med vår kommersiella produktportfölj inom fashion, säger Linda Widengård, kommunikationschef på Nelly i pressmeddelandet.

Couturedesignern Ida Lanto är känd för att tidigare ha designat klänningar åt kända profiler som prinsessan Sofia, Gina Dirawi och Marie Serneholt. Nelly kommer att släppa en begränsad kollektion från samarbetet.

– Inspirationen till kollektionen kommer från några personliga favoriter bland mina coutureklänningar, där enkla silhuetter med det lilla extra möter en välarbetad passform, säger Ida Lanto i pressmeddelandet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.