Två män åtalas för stöld i matbutik

Skene ,
Bild från övervakningskamera, som visar en av männen inne i Ica Kvantum. Totalt misstänks båda ha stulit varor för över 4 600 kronor i butiken. En av dem nekar, den andra erkänner att han tagit vissa varor.
Foto:

Raklödder, fotfilar och kalsonger för tusentals kronor stals i maj från en matbutik i Skene. Nu åtalas två män för stölden.

Artikeln publicerades 30 maj 2016.

Det var den 13 maj som väktare lade märke till två män, med varsin väska, som betedde sig märkligt inne på Ica Kvantum i Skene. De fyllde upp korgar med varor, försvann runt ett hörn och nästa gång en av männen blev synlig var hans varukorgen tom, berättar en av väktarna i ett polisförhör.

Väktaren med kollega beslutade sig för att följa efter de båda männen, ut på parkeringen. Där ska de ha sett hur männen lastade in sina väskor i en bil, innan de körde iväg. Väktarna uppger vidare att de bestämde sig för att följa efter fordonet, vid Skene sjukhus ska männen ha stannat och försvunnit in i ett apotek.

Denna gång ska männen ha återvänt till bilen, med varsin väska. Färden fortsatte sedan i riktning mot Göteborg och väktarna följde efter, medan de larmade polisen.

I höjd med Hyssna stoppas männens bil och inuti hittade polisen en mängd gods, allt från kalsonger och raklödder till nikotinläkemedel och snus, till ett värde av över 4 600 kronor.

Männen, som senare häktades, åtalas nu för stöld i matbutiken. Enligt åklagaren har man inte kunnat knyta någon av varorna som hittades i männens bil till apoteket i Skene.

- Delar av godset som påträffades ser ut att kunna komma från ett apotek men i förundersökningen har vi inte kunnat styrka detta, säger åklagare John Nilsson.

Den ene mannen nekar till brott medan den andre, som är i 40-årsåldern, erkänner att han stulit vissa varor i butiken.

– Jag menar att de gemensamt och i samförstånd har begått stölden, den ene mannen har dock inställningen att han tagit en del saker medan den säger att han inte var inne i butiken trots att vi har bilder från övervakningskamror som bevisar att han varit där, säger Nilsson.