Två män åtalas för stöld i matbutik

Skene Artikeln publicerades
Bild från övervakningskamera, som visar en av männen inne i Ica Kvantum. Totalt misstänks båda ha stulit varor för över 4 600 kronor i butiken. En av dem nekar, den andra erkänner att han tagit vissa varor.
Foto:Polisen
Bild från övervakningskamera, som visar en av männen inne i Ica Kvantum. Totalt misstänks båda ha stulit varor för över 4 600 kronor i butiken. En av dem nekar, den andra erkänner att han tagit vissa varor.

Raklödder, fotfilar och kalsonger för tusentals kronor stals i maj från en matbutik i Skene. Nu åtalas två män för stölden.

Det var den 13 maj som väktare lade märke till två män, med varsin väska, som betedde sig märkligt inne på Ica Kvantum i Skene. De fyllde upp korgar med varor, försvann runt ett hörn och nästa gång en av männen blev synlig var hans varukorgen tom, berättar en av väktarna i ett polisförhör.

Väktaren med kollega beslutade sig för att följa efter de båda männen, ut på parkeringen. Där ska de ha sett hur männen lastade in sina väskor i en bil, innan de körde iväg. Väktarna uppger vidare att de bestämde sig för att följa efter fordonet, vid Skene sjukhus ska männen ha stannat och försvunnit in i ett apotek.

Denna gång ska männen ha återvänt till bilen, med varsin väska. Färden fortsatte sedan i riktning mot Göteborg och väktarna följde efter, medan de larmade polisen.

I höjd med Hyssna stoppas männens bil och inuti hittade polisen en mängd gods, allt från kalsonger och raklödder till nikotinläkemedel och snus, till ett värde av över 4 600 kronor.

Männen, som senare häktades, åtalas nu för stöld i matbutiken. Enligt åklagaren har man inte kunnat knyta någon av varorna som hittades i männens bil till apoteket i Skene.

- Delar av godset som påträffades ser ut att kunna komma från ett apotek men i förundersökningen har vi inte kunnat styrka detta, säger åklagare John Nilsson.

Den ene mannen nekar till brott medan den andre, som är i 40-årsåldern, erkänner att han stulit vissa varor i butiken.

– Jag menar att de gemensamt och i samförstånd har begått stölden, den ene mannen har dock inställningen att han tagit en del saker medan den säger att han inte var inne i butiken trots att vi har bilder från övervakningskamror som bevisar att han varit där, säger Nilsson.