Kultur&Nöje

No limit omnämt i världsmedia

Kultur&Nöje Artikeln publicerades

Gatukonstfestivalen No Limit i Borås har blivit omskriven i vad som förmodligen är världens största nätbaserade tidning, Huffington Post.

USA-baserade nyhetssajten Huffington Post har 86 miljoner unika besökare per månad och de kommer från hela världen, enligt en rapport från analysföretaget Comscore i somras. En enorm publik av potentiella läsare alltså för artikeln om No Limit i Borås som Huffington Post har lagt ut på sin kultursida.

"Skandinavien tar sina muralfestivaler på allvar tack vare bärkraftig ekonomi, konststöd och växande global uppskattning för gatukonst i allmänhet", heter det bland annat i texten som fokuserar på gatukonstfestivalen "i den lilla staden Borås".

Gatukonst är på modet i Skandinavien, enligt artikelförfattaren som också räknar upp festivaler och arrangemang i Köpenhamn, Malmö, Örebro, Helsingfors, Roskilde och Ålborg.

"För länder som har så kallad nolltolerans för olaglig konst av alla sorter såsom Sverige, kringgår muralfestivaler som dessa effektivt den rigida bifallsprocess som på ett typiskt sätt kännetecknar offentliga konstprojekt och många gör inbrytningar på offentliga platser med konst på ett nytt sätt som är emblematiskt för en livfull global rörelse."

Festivalens kurator Shai Dahan får också komma till tals i artikeln och förklarar att han är nöjd med att det har gått så bra och att till och med vädret var fint hela tiden – så att en stor del av världens tidningsläsare förstår att det absolut inte är en självklarhet.