Kultur

Välproducerat med stora gester

Kultur Artikeln publicerades

Avril Lavigne

Album: Head above water

Bolag: BMG/WMS

”Head above water” är Avril Lavignes sjätte album i ordningen, det första sedan 2013. Här landar hon i ett allvarligt och inte sällan melodramatiskt tilltal, kanske bäst illustrerat i det inledande titelspåret, den senare I fell in love with the devil och avslutande Warrior.

Möjligen beror det på att hon nyligen gått igenom en skilsmässa, eller att hon under lång tid kämpat mot borrelia. Klart är i alla fall att låtskrivandet fungerat som krisbearbetning som rent dramaturgiskt tar repertoaren hela vägen från mörker till positivare approach under skivans senare del. Slutresultatet? Välproducerat och med stark sång i topp, men lite väl stora gester och tematiska svängningar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.