Annons

Släktforskarföreningen i Borås får årets kulturpris av D7kf

Släktforskarföreningen i Borås får pris som årets kulturhistoriska förening i Sjuhärad 2017.
Kulturpriser • Publicerad 9 november 2017
Släktforskarförenings styrelse med ordförande Viktoria Jonasson tar emot utmärkelsen från D7kfs ordförande Iréne Arvidsson(till vänster) och ledamot Marianne Lindh (till höger).
Släktforskarförenings styrelse med ordförande Viktoria Jonasson tar emot utmärkelsen från D7kfs ordförande Iréne Arvidsson(till vänster) och ledamot Marianne Lindh (till höger).Foto: privat

Bakom priset står De Sju Häradernas kulturhistoriska förening, D7kf som tycker att Borås släktforskare har ett framåtsyftande, hållbart arbete, att det finns en kontinuitet och ett nytänkande, konkreta projekt samt att föreningen satsar på ungdomsarbete och nätverksbyggande.

Motiveringen till att Borås släktforskare utsetts till årets kulturhistoriska förening lyder ”Genom sitt ideella arbete gör föreningen en stor kulturhistorisk gärning genom att bl a digitalisera historiska arkivskatter som därmed blir lättare tillgängliga för alla. Föreningen har ett väl utbyggt samarbete med övriga kulturbärare i bygden, vilket har utmynnat i flera väl genomförda projekt. Föreningen sprider dessutom sin kunskap genom en väl utbyggd kursverksamhet och har en kontinuerlig informations-/föreläsningsverksamhet för såväl barn som vuxna. ”

Föreningen får diplom samt 10 000 kronor.

Inger MelinSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons