Kultur

Rogers imponerar med krispig debut

Musik Artikeln publicerades

Maggie Rogers

Genre: Pop

Album: Heard it in a past life

Bolag: Capitol/UNI

På albumet “Heard it in a past life” levererar Maggie Rogers en melodistark och rytmisk repertoar som ömsom dansar, ömsom svävar fram.

Det krispiga uttrycket känns genomgående tidsenligt och för direkt tankarna till mer etablerade grupper som HAIM, även om Rogers sound utgår från en renare grund. Konceptet är tacksamt och har ett popigt, medryckande driv, men den tolv spår långa låtlistan hade förmodligen mått ännu bättre av att kortas något eller ett par spår.

Sammanfattningsvis är det ändå fråga om en imponerande fullängdsdebut. Som bäst blir det i titlar som ”Give a little”, ”Alaska” och ”Light on”, men även de mer stillsamma ”Past life” och ”Back in my body” griper tag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.