Kultur

Regissör tafsade på svenska Hollywood-stjärnan

Nöje Artikeln publicerades
Mission Impossible-stjärnorna Simon Pegg, Rebecca Ferguson och Tom Cruise.
Foto: Joel Ryan
Mission Impossible-stjärnorna Simon Pegg, Rebecca Ferguson och Tom Cruise.

Skådespelaren Rebecca Ferguson, aktuell i fantasyfilmen "The kid who would be king", berättar i en intervju med The Independent att hon också har blivit utsatt för sexuella trakasserier på jobbet.

När en manlig regissör placerade en hand på hennes rumpa under en filminspelning röt hon ifrån direkt.

"Rör mig aldrig igen", sa Ferguson, vilket ska ha fungerat. Men hon poängterar att hon stöttar andra kvinnor som inte har vågat ta striden öga mot öga, utan höjt rösten först i och med metoo-rörelsen.

– Bra gjort. Jag önskar att du hade kunnat göra det när det skedde, så att du inte hade behövt må skit i flera år. Men du gjorde det åtminstone till slut", säger "Mission: Impossible"-stjärnan.

Framöver kommer Ferguson att reprisera rollen som Elsa Faust i sin tredje "Mission: Impossible"-film, där hon spelar mot Tom Cruise.

Rebecca Ferguson slog igenom internationellt i den brittiska tv-serien "The white queen" och gjorde en minnesvärd rolltolkning av sångerskan Jenny Lind i "The greatest showman" 2017.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.