Annons

Regissör tafsade på svenska Hollywood-stjärnan

Skådespelaren Rebecca Ferguson, aktuell i fantasyfilmen "The kid who would be king", berättar i en intervju med The Independent att hon också har blivit utsatt för sexuella trakasserier på jobbet.
Nöje • Publicerad 16 februari 2019
Mission Impossible-stjärnorna Simon Pegg, Rebecca Ferguson och Tom Cruise.
Mission Impossible-stjärnorna Simon Pegg, Rebecca Ferguson och Tom Cruise.Foto: Joel Ryan

När en manlig regissör placerade en hand på hennes rumpa under en filminspelning röt hon ifrån direkt.

"Rör mig aldrig igen", sa Ferguson, vilket ska ha fungerat. Men hon poängterar att hon stöttar andra kvinnor som inte har vågat ta striden öga mot öga, utan höjt rösten först i och med metoo-rörelsen.

Annons

– Bra gjort. Jag önskar att du hade kunnat göra det när det skedde, så att du inte hade behövt må skit i flera år. Men du gjorde det åtminstone till slut", säger "Mission: Impossible"-stjärnan.

Framöver kommer Ferguson att reprisera rollen som Elsa Faust i sin tredje "Mission: Impossible"-film, där hon spelar mot Tom Cruise.

Rebecca Ferguson slog igenom internationellt i den brittiska tv-serien "The white queen" och gjorde en minnesvärd rolltolkning av sångerskan Jenny Lind i "The greatest showman" 2017.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons