Annons

Lundvik laddar upp med sömn och goda tankar

Fiasko, mellanmjölksplacering eller total succé?
Efter midnatt kommer svaret om John Lundvik och The Mamas lyckas charma Eurovision hela vägen till Sverige 2020.
Eurovision Song Contest (Tel Aviv, TT:s utsända) • Publicerad 18 maj 2019
I kväll avgörs John Lundviks öde i Eurovision.
I kväll avgörs John Lundviks öde i Eurovision.Foto: Henrik Montgomery/TT

Kommer John Lundvik att bygga på bilden av Sverige som Eurovision Song Contests stormakt? Eller har förväntningarna varit för höga?

John Lundvik ansågs länge vara den största utmanaren till förhandsfavoriten Duncan Laurence, som representerar Nederländerna med bidraget "Arcade". Efter den andra semifinalen tog Australiens Kate Miller-Heidke över utmanarrollen, och John Lundvik tippas nu ha fjärde störst chans att vinna, enligt spelbolagen.

Filar på detaljer

Annons

Under fredagens repetitioner var Lundviks tidigare teknikstrul som bortblåsta, även om andra länders bidrag drabbades av stora problem.

"Det känns som att numret börjar falla på plats rent tekniskt. Fortfarande ett par små detaljer som behöver filas på innan vi är helt i hamn", sade John Lundvik i en skriftlig kommentar till TT.

Det har varit några intensiva veckor för John Lundvik i Tel Aviv. Efter att ha knipit en finalplats under torsdagen firade han med sömn, och repetitionerna dagen innan finalen tog ut sin rätt.

Sömn och löpning

I dag laddar han med motion och lugna aktiviteter.

"Jag ska försöka fylla på med mer sömn och kanske hinna med någon löprunda på strandpromenaden. I övrigt laddar jag upp med The Mamas och mitt team, goda tankar och bra energi", skriver Lundvik till TT.

TT: Hur har du påverkats av att vara en av favoriterna?

"Jag tycker att jag har lyckats använda det till något bra. Jag tolkar det som att många gillar låten och det gör mig glad och ger mig energi. Sedan är jag realistisk nog att veta att det inte är detsamma som ett tävlingsresultat", skriver han.

Sofia Sundström/TT

John Lundvik kommer att ladda upp tillsammans med The Mamas under lördagen. Även sömn och motion ingår i planeringen.
John Lundvik kommer att ladda upp tillsammans med The Mamas under lördagen. Även sömn och motion ingår i planeringen.Foto: Henrik Montgomery/TT
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons