Insändare

Gräv ner stridsyxorna i Svenljunga

Replik Artikeln publicerades

Svar till Eva Johansson (C), Petra Ojala (C) och Markus Bylander (C), BT 10/2.

Kommunfullmäktige i Svenljunga röstade före jul ner den tänkta majoriteten mellan S, L och C. I den tänkta majoriteten ingick förslaget att inrätta en ytterligare kommunalrådsplats för Centerpartiet och dess ledare Eva Johansson.

Vi tog då initiativet och erbjöd oss att leda kommunen i minoritet ihop med Liberalerna på samma sätt som de senaste två åren och skapa breda uppgörelser mellan partierna.

Vi erbjöd också alla partier utom Sverigedemokraterna att medverka, för att skapa en bred samling för kommunens bästa. Det föreslogs också att ordförarposterna skulle fördelas mellan partierna.

Efter några veckors överläggningar i god anda mellan partierna så lämnade Centern, KD och MP. På kommunfullmäktiges valberedning den 14 januari så utmanar man dessutom alla våra ordförandekandidater efter att ha medverkat i gemensamma överläggningar i flera veckor.

På kommunfullmäktige den 21 januari så valdes jag med 18 röster, Eva Johansson (C) fick 6 röster och Patrik Thorén (SD) fick 5 röster och 4 blanka röster.

En stor majoritet röstade för mig och jag kan notera att Eva Johansson inte hade stöd av alla sina 9 röstande, som var underlaget för C, KD och MP. Man valde att utmana och förlorade, det var dessutom slutna omröstningar så att det inte är möjligt att, som Fredrik Skott (KD), spekulera om vem som röstar på vad. Dock vet ju Fredrik Skott vad KD har röstat på, då han hade endast en röst.

Jag tackar för det stora förtroendet jag fick i omröstningen till kommunstyrelsens ordförande och kommer att förvalta det för att under mandatperioden utveckla vår kommun till en bättre plats att leva och bo.

Nu är min förhoppning att alla partier gräver ner sina stridsyxor och istället vill vara med att driva en stimulerande politik i Svenljunga under kommande mandatperiod.

Stefan Carlsson (S), kommunstyrelsens ordförande, Svenljunga

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.