Elfsborg fick drömlottning

Elfsborg Artikeln publicerades

Elfsborg fick en drömlottning i play off-spelet till Europa League. Boråsarna ställs mot danska Nordsjälland. Se bilder från träningsmatchen längst ner i artikeln!

Elfsborg kunde ha stött på betydligt tuffare motstånd. Efter seedningen stod det klart att boråsarna skulle få möta något av Sevilla, Standard Liège, Eintracht Frankfurt, Salzburg och Nordsjälland.

Nu blir det alltså Nordsjälland.

– Det glädjer mig riktigt mycket, säger Mikkel Beckmann, Elfsborgs nya forwardsstjärna som spelat just i Nordsjälland.

Beckmann spelade i Nordsjälland 2011/12 och blev en profil, framför allt efter drömmålet mot Juventus i Champions League.

Han säger till BT:

– Det är en bra lottning, men man ska samtidigt veta att Nordsjälland är ett riktigt starkt lag. Nordsjälland spelar också på konstgräs, och även om konstgräset skiljer sig lite grand mellan Borås Arena och Farum Park, är båda lagen vana vid underlaget, så där har vi ingen fördel.

– Jag tror att det är 50/50, vilket lag som går vidare. Båda lagen är bra. Nordsjällands stora styrka är passningsspelet, de har Skandinaviens bästa passningsspel.

Boråsarna inleder hemma den 22 augusti. Returen spelas den 29 augusti, och vinnaren i dubbelmötet går vidare till gruppspelet i Europa League.

Elfsborg mötte Nordsjälland i en träningsmatch i början på februari. Slutresultatet blev då 1–1 efter mål från Viktor Claesson.

Foto: Alex Ljungdahl.