Här byggs takterrasser med sjöutsikt – mitt i stan

Borås Artikeln publicerades
Så kan utsikten bli från en av husets två takterrasser.
Foto: Jonas Andersson
Så kan utsikten bli från en av husets två takterrasser.

Nästa vecka sätts första spaden i marken för bygget av sju bostadsrätter vid Ramnasjön. Huset är tänkt att smälta in naturligt.

– Vad jag vet finns inget liknande läge, säger Micael Wiklander.

Nästa vecka startar bygget av sju nya bostadsrätter vid Ramnasjön.

Tomten intill vattnet – som är 880 kvadratmeter – stod tom när trion Micael Wiklander, Johan Rutgersson och Peter Bloom köpte den i augusti. Nu ska marken planas ut och lägenheterna planeras vara klara för inflyttning sommaren 2019.

– Jag har alltid gillat det området, och sjön i synnerhet. När jag gick förbi tomten kunde jag visualisera hur ett hus skulle se ut när det var färdigbyggt, säger Micael Wiklander.

”Inredningsföretaget föreslog 'inga vita väggar' – bara andra trevliga färger”

Wiklander berättar att det var en utmaning att planera ett hus som ska smälta in i miljön. Inredningen blev ett sätt att anpassa bostäderna efter dess omgivning. Oddbirds, från Ulricehamn, är ansvarig för material och design i byggprojektet.

– Inredningsföretaget föreslog ”inga vita väggar” – bara andra trevliga färger. Den idén gillade vi för att få ett hus med liv och harmoni. Sedan jobbar vi mycket med bland annat smidesdetaljer och naturmaterial.

Visionen för utsidan .
Foto: Jonas Andersson
Visionen för utsidan .

På toppen av byggnaden ska två takterrasser ligga med utsikt över sjön. Priset för lägenheterna är inte bestämt än men storleken på takterrasserna blir 65 kvadratmeter vardera.

– Det här läget är unikt, vad jag vet finns det inget annat sådant läge angränsande mot vattnet, när det gäller bostadsrätter, säger Micael Wiklander.

Byggprojektet är ett samarbete mellan lokala aktörer. Ritningen av huset gjorde arkitekt Magnus Thureborn, och bygget uppförs av Bröderna Lindström Bygg, i Ljung.

Wiklander beskriver att hans primära intresse alltid har varit för aktier och bolag. Efter sidospåret med restaurangkedjan Tugg Burgers är han tillbaka på sin finansiella hemmaplan. Kedjan såldes vintern 2017, efter att medägarna Örjan och Oscar Johansson hade slutat.

– Ända sedan jag var sju år har jag intresserat mig för aktier, det var min farfar som lärde mig att en krona kunde bli två på banken.

De bakom byggprojektet.