Väpnat rån på Norrby – gärningsmän ska ha blivit fotade

Borås Artikeln publicerades
Bilden är från en annan händelse.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bilden är från en annan händelse.

En man på Norrby blev rånad av två förövare beväpnade med pistol och kniv.

Gärningsmännen ska ha blivit fotade.

Händelsen inträffade strax innan klockan 20.

En ung man på cykel blev stoppad av två män som delvis var maskerade.

– De kom fram och hotade till sig hans cykel. De hade pistol och kniv, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid polisen i Borås.

Offret lämnade ifrån sig cykeln och rånarna tog den och försvann iväg. Polisen larmades och skickade flera patruller till platsen.

– Vi sökte med hundpatrull men fick ingen träff tyvärr, säger Danz.

Det ska dock finnas material att arbeta med för polisen. Rånarna ska ha blivit fotade och delar av ansiktena, ungefär ögonpartiet, ska ha varit synliga.

Signalementen är relativt allmänna. Gärningsmännen beskrivs ha varit i 18-20-årsåldern och mörkklädda.

Polisen söker vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen som inträffade på Alingsåsvägen, ungefär i höjd med Indiska köket.

Tidsspannet är 19.30 till 20.00.

– Vi vet inte men de kan ju ha varit i området innan rånet och har man sett något som man tycker verkar intressant så är vi väldigt tacksamma om man hör av sig till oss på 114 14, säger Joakim Danz.

I går inträffade ett liknande rån på Norrby där två maskerade män med pistol och kniv hotade till sig värdesaker från en man.

– Tillvägagångssättet är likt och det är möjligt att det rör sig om samma gärningsmän, säger Joakim Danz.

Jonas Ekelund

jonas.ekelund@bt.se

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.