TV: Här brinner bil för fullt på R40

Bollebygd Artikeln publicerades

En personbil blev helt övertänd i en brand på riksväg 40 på tisdagskvällen.

Bilen står vid sidan av vägen i höjd med Olsfors i riktning mot Göteborg. I ett tv-klipp från en läsare syns hur bilen brinner kraftigt i fronten.

Larmet kom klockan 21.19. Räddningstjänsten skickades till till platsen.

– Det är en totalt övertänd bil. Vi är på plats och har i princip släckt ner den. Det är inga personskador, säger Jan Kuusisto, inte befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, klockan 21.55.

Bilen står på en parkeringsficka.

– Det är inga större störningar i trafiken, säger Kuusisto.

Har man kört med bilen eller har den stått där sedan tidigare?

– Min uppfattning är att den kom åkande, men jag är inte hundra.

Räddningstjänsten har vid 22-tiden endast efterarbete kvar att göra på platsen.

– Trafiken ska flyta på bra, säger Jan Kuusisto.

Polis åkte också dit, men har ingen misstanke om brott.

– Det verkar vara något tekniskt fel, det verkar som att det börjat brinna under färd. Vi har varit på plats och pratat med dem, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.