Enkät: Minns du första gången du röstade?

Borås Artikeln publicerades

BT frågade boråsarna om varför de går till valurnorna.

Minns du första gången du röstade i allmänna valet?

Foto: Joel Engblom

Christian Sandblom, 62, Ulricehamn:

– Jag var 20 år gammal och röstade i Ekarängskolan på Hulta. Det var en högtidlig känsla, att man skulle få ge sin röst för första gången. Jag följer inte längre valvakorna på tv, det kan vänta till på tisdag när man får ett slutligt resultat.

Foto: Joel Engblom

Fatime Hasehmi, 53, Kristineberg:

– Jag minns inte första gången jag röstade i Sverige, men för fyra år sedan röstade jag på Kristinebergs bibliotek. Jag kan inte så mycket om politik, men vi har alla ett ansvar att vara med och bestämma. Jag har redan förtidsröstat, och kommer att följa resultatet på tv. Det är väldigt spännande.

Foto: Joel Engblom

Silja Konontsuk, 76, Druvefors

– Första gången jag röstade så blev det fel, jag stoppade valsedlarna i fel kuvert så de fick rätta till det. Det är viktigt att rösta, jag har förtidsröstat. Men jag tycker det är svårare och svårare att bestämma sig. Det är så många löften från partierna idag att man blir helt snurrig.

Foto: Joel Engblom

Jimmy Malmros, 33, Sexdrega

– Ja, jag gick till medborgarhuset i Sexdrega, för mig var det bara en grej som man ”ska” göra. Om man inte röstar så kan man inte komma och gnälla efteråt. Jag kommer rösta på söndag igen, i medborgarhuset i Sexdrega. Sedan kollar jag valvakan på tv på kvällen.