"Vi ska finnas till för alla tränande."

Herrljunga Artikeln publicerades
Hanna Franzén, fritidschef i Herrljunga kommun.
Foto:Anne Engström
Hanna Franzén, fritidschef i Herrljunga kommun.

I lördags nyinvigdes gymmet i Herrljunga hälso- och friskvårdscenter efter renovering och installation av nya maskiner. BT ringde upp Hanna Franzén, fritidschef i Herrljunga kommun, efteråt.

1 Hade ni många besökare i lördags?

– Ja, det kom faktiskt fler än förväntat och det är kul. Det var även många nya besökare, och inte bara de som brukar komma.

2 Vad hade ni att erbjuda besökarna?

– Det var gratis inträde till både gymmet och simhallen och man fick prova att bada, gymma och träna i hela gymmet. Personal fanns till hands.

3 Vad är nytt i gymmet?

– Vi hade redan ett fint gym i maskinväg, men lokalerna var inte anpassade för gym, så det har vi förbättrat. Vi har även kompletterat med enklare maskiner med enkla inställningar för funktionell träning och satt in en bur för träning av hela kroppen där man kan göra chins, dips, armgång med mera. Vi vill vara ett komplement till de tyngre gymmen, inte en konkurrent, och det ska vara lätt att komma igång.

4 Har ni mer nyheter på gång?

– Ja, vi skulle göra i ordning de gamla gymlokalerna för gruppträning, men vi väljer att bara flytta över nu och fixa det i maj när det trappar av lite. Och så planerar vi ett utegym där alla kan träna gratis. Vi ska finnas till för alla tränande.