Svårt att välja krisledning

Bollebygd Artikeln publicerades
Foto: Anne Engström/Arkiv

Bollebygds kommunfullmäktige fick skjuta upp valet av krisledningsnämnd på grund av oklara regler för vilka som ska sitta i den.

Vid förra torsdagens möte i kommunfullmäktige stod det på dagordningen att man skulle välja en krisledningsnämnd, alltså den nämnd som hanterar kriser och kan ta över styret av kommunen vid krislägen. Den ska bestå av kommunstyrelsens arbetsutskott plus två ytterligare ledamöter.

Diskussionen började med att Daniel Persson (SD) ifrågasatte varför inte SD fick en plats trots att partiet i kraft av sin storlek har mandat nummer fyra.

Peter Berg (MP) sade att det är tveksamt om fullmäktige ens ska välja krisledningsnämnden eftersom en version av reglementet säger att hela kommunstyrelsen utgör nämnden.

I det läget föreslog Peter Rosholm (S) återremiss för att reda ut vad som egentligen gäller och fullmäktige beslutade att återremittera ärendet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.