”Satsa en miljon på integrationspott till ideella föreningar”

Bollebygd Artikeln publicerades
Sassi Wemmer är fotograferad vid Hultafors station som blivit bygdegård. Han är starkt engagerad i sin hemort och vill att hela kommunen ska leva.
Foto: Anne Engström
Sassi Wemmer är fotograferad vid Hultafors station som blivit bygdegård. Han är starkt engagerad i sin hemort och vill att hela kommunen ska leva.

Miljöpartiet har i dag två av Bollebygds kommunfullmäktiges 31 ordinarie platser och ingår i ledningen av kommunen genom ett samarbete med S och V. Kommunfullmäktiges andre vice ordförande Sassi Wemmer är förstanamn på MP-listan.

Inför valet i Bollebygd ställer Borås Tidning fem frågor till förstanamnet på partiernas kommunlistor.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Det finns bara ett parti som kan uppfylla mina visioner kring ett hållbart samhälle och det är Miljöpartiet.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Att Miljöpartiet varit drivande i att ge åldersuppskrivna ensamkommande möjlighet att få stanna i kommunen.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– Att vi inte kunde styra och påverka en förändring av vattendomen i Gesebolssjön.

4) Din hjärtefråga?

– Den nödvändiga omställningen på grund av klimatförändringen.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– En miljon - integrationspott till ideella föreningar, en miljon - förstärkning till samhällsbyggnad för en person som tar fram nya översiktsplanen, två miljoner - Bollebygd ska ha egen kulturskola, tre miljoner - Omlöpen i alla vattendrag för att underlätta fiskens vandring, tre miljoner – Installation av solceller på kommunala byggnader

Fakta

Sassi Wemmer

Parti: Miljöpartiet

Ålder: 52

Bostadsort: Hultafors

Yrke: Ekoturismresearrangör

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: Kommunfullmäktigeledamot, samt andre vice ordförande, kommunstyrelseledamot, ledamot i krisledningsnämnd, ledamot i val och arvodesberedningen

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.