Nu är den nya kyrkoherden installerad

Bollebygd Artikeln publicerades
Kontraktsprost Anders Reinholdsson har lämnat över biskop Per Eckerdals brev och Madeleine Forsberg lyssnar på välkomstorden från pastoratets förtroendevalda och anställda. 12 bilder
Foto:Anne Engström
Kontraktsprost Anders Reinholdsson har lämnat över biskop Per Eckerdals brev och Madeleine Forsberg lyssnar på välkomstorden från pastoratets förtroendevalda och anställda.

Med söndagens högmässa är Bollebygds nya kyrkoherde Madeleine Forsberg officiellt installerad.

Installationen förrättades av kontraktsprost Anders Reinholdsson i Marks och Bollebygds kontrakt, som lämnade över biskopens brev till Madeleine Forsberg. Anders Reinholdsson varnade för risken att fastna i det administrativa.

– Ha fokus på två saker: kärleken i Jesus Kristus och människorna. Använd med kraft det Herren har gett oss: bönen, sakramenten och gemenskapen.

Bollebygds pastorats förtroendevalda, anställda och verksamheter välkomnade Madeleine Forsberg. Kyrkans körer sjöng och musiker spelade bland annat nyskriven musik av Torbjörn Widfeldt för fyra bleckblåsare och orgel i en fullsatt kyrka.

I sin predikan talade Madeleine Forsberg om att även en glädjens dag är ondskan närvarande.

– Man kan inte vara lagom och aldrig stöta sig med någon. Det handlar om att ta ställning mot ondskan och arbeta med tillit, bön och undervisning.