Bollebygdsgym blev utnämnt till Årets klubb

Bollebygd Artikeln publicerades
Jonas Granlund, Natalie Taylor och Martina Grönquist med diplomet som visar att Genki blivit Årets klubb.
Foto:privat
Jonas Granlund, Natalie Taylor och Martina Grönquist med diplomet som visar att Genki blivit Årets klubb.

Gymmet Genki i Bollebygd fick i konkurrens med 250 andra klubbar i Klubb Sverige utmärkelsen Årets klubb vid en gala i Stockholm.

Klubb Sverige är det största nätverket för gym i Sverige och har just nu 251 medlemmar. De flesta gym som inte ingår i någon av de fem största kedjorna i landet är med i nätverket.

Jonas Granlund på Genki säger att han blev glatt överraskad då gymmet fick utmärkelsen. Det är inget öppet nomineringsförfarande så han visste inte i förväg att Genki skulle vinna. Han hade visserligen fått besök och fått lämna in siffror, men trodde att det hörde till medlemskapet.

– När de ropade upp namnet hade jag ungefär 15 meter på mig att tänka ut vad jag skulle säga, säger Jonas Granlund. Då de började presentationen med ”I unga år...” tänkte jag att det nog inte var jag, men så fortsatte de med ”på en liten ort” och då började jag hoppas. Detta är det absolut största priset man kan få i vår bransch.

Jonas Granlund säger att även den misslyckade satsningen i Sandared och att han lyckats lyfta företaget igen efter misslyckandet räknades in i bedömningen av vem som skulle få utmärkelsen.

– Ärligt talat var Genki nära konkurs för två och ett halvt år sedan. Vi gick back med 25 000 kronor i månaden trots att gymmet i Bollebygd gick bra. Ett tag hade vi 1,8 miljoner i obetalda fakturor innan vi bestämde oss för att släppa hela satsningen i Sandared och koncentrera oss på Bollebygd.

Jonas Granlund säger att han är nöjd med att bara ha ett gym. Det blir en större närhet och man känner alla medlemmar. Medarbetarna blir som en familj som till och med kan umgås privat.

– Det kanske finns både finare och större gym, men vi har ett annorlunda tänkande. Mer personligt. Det här är inte min utmärkelse, utan alla medarbetares. Vi har gjort det tillsammans.

I motiveringen till utmärkelsen togs bland annat upp att Genki lyckats få många medlemmar på en liten ort, lyckas hävda sig i konkurrensen, att man har satsat på olika zoner med allt från tyngre gymträning till yoga. Det nämndes även att Genki jobbar med belysning och det estetiska och att man jobbar väldigt mycket med personlig träning.

För Jonas Granlund själv är det lite av en personlig revansch att få utmärkelsen.

– Jag hoppade av gymnasiet, men nu har jag visat att jag också kan. På galan var många glada för vår skull och kom fram och gratulerade. Och här på gymmet får vi också många gratulationer. De är stolta över att ett gym i lilla Bollebygd kan vinna.