Annons

Bollebygd: en nämnd blir två

Bollebygd ska inte längre ha en supernämnd för större delen av kommunens verksamhet. På torsdag ska kommunfullmäktige besluta att dela bildnings- och omsorgsnämnden i två nämnder och välja nya ledamöter till de två nämnderna.
Bollebygd • Publicerad 11 februari 2019
Bollebygds kommun ersätter en nämnd med två.
Bollebygds kommun ersätter en nämnd med två.Foto: Anne Engström

Tanken att dela nämnden är inte ett nytt påfund utan den framfördes redan före valet, men eftersom delningen inte var beslutad då fick man välja ledamöter och ersättare till den nämnd som fanns då. Nämnden ska nu delas i en socialnämnd och en utbildningsnämnd och ledamöter ska väljas till båda nämnderna.

I budgeten som antogs i december 2018 hade man räknat med att en nämnd ska bli två. De föreslås bestå av sju ledamöter och sju ersättare vardera.

Annons

Patrik Karlsson (KD), som nu är ordförande i den stora nämnden väntas bli ordförande i socialnämnden. Ulf Rapp (S) är vice ordförande och väntas bli vice ordförande i socialnämnden. Tidigare har Ingridh Anderén (M) nämnts som tilltänkt ordförande i den nya utbildningsnämnden.

Bildnings- och omsorgsnämndens övriga ledamöter är Mathias Carlzon (FR), Lisette Vermeulen (SD), Gun-Britt Ottosson (M), Glenn Zetterlind (S) och Fredrik Olofsson (C). Ersättare är Eivor Carlsson (KD), Carina Lundgren (S), Stefan Edvardsson (FR), Peter Hellberg (SD), Ingridh Anderén (M), Rose-Marie Grune (MP) och Kerstin Sutinen (L). Hur de kommer att fördelas mellan de två nya nämnderna beslutas på torsdag.

De nya nämnderna ska börja arbeta den 1 mars. På torsdagens möte i kommunfullmäktige ska man även anta nya reglementen för den nya socialnämnden och den nya utbildningsnämnden.

En krisledningsnämnd bestående av kommunstyrelsens arbetsutskott samt ytterligare två ledamöter från kommunstyrelsen, alltså totalt fem personer, ska också väljas på torsdag. Utöver det står ett antal motioner, interpellationer och medborgarförslag på dagordningen.

Anne EngströmSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons