Beta

Synas och skapa nätverk - därför är Borås i Almedalen

Beta Borås Artikeln publicerades
Erik Bresky.
Foto: Jonathan Oskarsson Dahlén
Erik Bresky.

Almedalen är ett virrvarr av politiker, företagare och journalister. På plats finns flera boråsare som är här för att skapa kontakter och sätta Borås på kartan.

Under Almedalens inledande dagar var vi i Beta Borås på plats i Visby. Bland de tusentals besökarna stötte vi på flertalet boråsare och passade på att stanna upp och prata lite med en av dem. Erik Bresky är ansvarig för Science Park och har varit på Almedalen flera gånger. Se hela intervjun i 360 här.

Varför är det viktigt för er att vara här?

– En bit är att positionera sig och visa upp sig, delta i olika seminarium. En annan bit är att nätverka och träffa människor. Jag brukar säga att det skulle ta mig ett år att träffa alla de människor jag träffar här på tre dagar.

De människor Erik Bresky möter och skapar kontakt med är både folk från akademin, näringslivsmänniskor, politiker och finansiärer. De nya kontakterna är viktiga för att utveckla arbetet.

– Första gången jag var här för fem-sex år sedan kändes det lite märkligt med så mycket människor som bara minglar omkring. Men sen har man lärt sig vilken otrolig nytta man har av det.

Erik Bresky är involverad i ett flertal seminarier under veckan, om bland annat cirkulär ekonomi och hållbara textilier.

– Det som blir väldigt tydligt här i Almedalen är att vi har hållit på att prata mycket om hållbar och cirkulär ekonomi och bara för en tre fyra år sedan tyckte många att det var lite abstrakt och luddigt. Den frågan får man aldrig nu och alla förstår att det inte är en fråga om vi ska gå från en linjär till en cirkulär ekonomi utan hur vi ska göra det. Där känner jag mig lite stolt som boråsare att vi ligger långt fram.

Vad betyder det för Borås att vara på plats i Almedalen?

– Skulle vi mäta vad det ger konkret så är det nog väldigt svårt att få ett rakt svar, men jag tror att det långsiktigt betyder jättemycket. Jag tror den utvecklingen Borås har haft de senaste 15 åren är detta en liten del av. Det är många pusselbitar men det är viktigt att synas.

fakta

Kändisspaning i Almedalen

Förutom boråsare kryllar Almedalen av kändisar. Vi har listat ett urval av de mest kända personer vi lyckades se i vimlet:

Fredrik Reinfeldt - f.d. statsminister

Alice Teodorescu - politisk redaktör på GP

Ann Heberlein - författare och forskare

Emmanuel Karlsten - journalist och bloggare

Isabella ”Blondinbella” Löwengrip - bloggare, entreprenör, författare

Per Moberg - kock och programledare

Gustav Fridolin - partiledare Miljöpartiet

Daniel Redgert - ”PR-geni”

Fatemeh Khavari - talesperson för gruppen ”Ung i Sverige”

Patrik ”Bjärred” Andersson - f.d. fotbolsspelare

Edward Blom - gastronom och tv-personlighet

Ulf Kristersson - Moderaternas partiledare

Visa mer...

Här kan du se mer från Almedalen i 360-format!

V0350043
V0370045
V0290037