7HAffärer

Han gör avtryck i e-handeln

Borås Artikeln publicerades
Patrick Engvall har grundat företaget Epackr som hjälper e-handelsföretag med förpackningar med unika tryck.
Foto:Valdemar Lönnroth
Patrick Engvall har grundat företaget Epackr som hjälper e-handelsföretag med förpackningar med unika tryck.

Varför grått och tråkigt när det finns färg och tryck? Nystartade Epackr erbjuder e-handeln designade förpackningar via en webbapp.

Patrick Engvall hade bott utomlands i sex år när han beslutade sig för att återvända till sin uppväxtort i somras. Orsaken var den e-handel som är så förknippad med Borås. Hans affärsidé var nära kopplad till branschen.

– Jag drev egna e-handelsföretag när jag bodde i USA och Hong Kong, men jag upptäckte att det var problem som mindre aktör när man skulle beställa förpackningar och emballage i mindre serier – skulle man ha tryck på kartongerna ville de att man skulle beställa i serier om flera tusen.

Han insåg snabbt att fler företag hade samma problem som han själv – och så föddes idén till företaget Epackr. Sedan en tid tillbaka finns Epackr hos Inkubatorn i Simonsland.

En grundfråga fråga för företaget är god service, användarvänlighet och ett konkurrenskraftigt pris. Genom en enkel 3D-plattform kan kunderna på hemsidan välja mellan olika sorters wellpappkartonger och sedan lägga till färg, loggor och texter på dem, bestämma antal och sedan skicka iväg en beställning. Leveranstiden på de designade kartongerna är 10-15 dagar.

– Jag har kontakt med flera tillverkare och tryckare runtom i Sverige, för att kunna erbjuda tryck genom offset, digital eller flexoteknik. Offset är för premiumkartonger.

Och responsen från kunderna är mycket god.

– Jag får mycket beställningar och behöver anställa säljare och kommer också att öppna ett kontor i Stockholm nästa år, eftersom det är så många kunder där.

Och målsättningen för företaget ska bli en större spelare.

– Vi ska bli störst i Sverige inom designat emballage.

Han förklarar att företaget också kommer att öppna en webbshopp där kunder kan köpa många olika kartonger utan tryck, samt produkter som tejp med tryck och påsar.

Mycket av det tänkande och kunskap han har med sig kommer från de egna tidigare e-handelsföretagen, men kunskapen om digital ekonomi har civilekonomen också med sig från den stora jobbsökarsajten Indeed.com där han jobbade som analytiker.

– Jag arbetade på deras huvudkontor i Austin, Texas och hade hand om den nordiska marknaden.

En uppmuntran i entreprenörskapet fick han också förra veckan när Inkubatorn gav honom ett stipendium på 20 000 kronor.

Fakta

Epackr

Gör: Hjälper små och medelstora företag att skapa lådor och förpackningar som syns via en webbapplikation.

Var: Är ett av de senaste företagen på Inkubatorn i Borås.

Vem: Grundat och drivs av boråsaren Patrick Engvall, som kommit hem efter att ha bott utomlands i sex år.

Visa mer...