Cupskrällen: Elfsborg föll mot Gais - ”Inte tillräckligt bra av någon av oss”

Elfsborg föll med 2-3 i sin första gruppspelsmatch i svenska cupen.

Här saknas innehåll

Elfsborgsstjärnan var besviken efter slutsignalen.

– Konstig match. Vi försöker hålla mycket boll. De är väldigt kompakta med sitt 5-3-2. Vi lyckas inte riktigt skada dem så mycket som vi vill och kommer inte till de riktigt heta chanserna, säger Stefan Ishizaki till C More.

Han fortsätter:

– De gör två mål i första som inte var de bästa. Men vi kämpar oss tillbaka. Sedan får de en dålig pass av mig i mitten och får en kontring som de kan göra 2-3 på. Jag tycker ändå att vi kämpar på bra. Spelet stämmer inte riktigt än. Vi är inte där än i vårt presspel. Vi jobbar på det.

C More: Vad fallerar i dag?

– Det kollektiva. Vi är lite sena hela tiden och går inte riktigt på kropp och vinner inte boll så mycket som vi ska. Det är inte tillräckligt bra. Vi ska vinna den här matchen, säger Ishizaki.

Efter fyra träningsmatcher (två vinster, två oavgjorda) var det dags för Elfsborg att på måndagskvällen ta sig an sin första tävlingsmatch 2018 med Jimmy Thelin som tränare.

Det började inte bra. 13 minuter in i matchen kom första baklängesmålet. Andreas Östling vände bort en gulsvart spelare, avancerade och drog iväg ett långskott som gled in mellan benen på David Olsson. Målvaktsreserven, som hoppade in för avstängde Kevin Stuhr-Ellegaard, fick en tuff start på matchen.

Hans kollegor på plan satte dock omgående fart för en kvittering – och fem minuter senare hittade Joakim Nilsson nätet. Han höll sig framme på en hörna, som Simon Lundevall slog, och stötte in 1-1.

Hemmalaget fick energi och i minut 23 puttades Robert Gojani ned. Elfsborg fick en frispark vid straffområdeslinjen och Issam Jebali tog hand om den på ett ypperligt sätt. Han sköt bollen stenhårt intill den vänstra stolpen för 2-1.

Men bara fyra minuter senare fortsatte målfesten. Dusan Djuric i bortalaget uppmärksammar att David Olsson står långt ute och avlossar ett superskott från mittplan och över målvakten, in i mål.

2-2 blev halvtidsresultatet.

Sju minuter in i den andra halvleken tog Edin Hamidovic emot en passning i straffområdet och sköt in 2-3 bakom Olsson.

Elfsborg jagade ett kvitteringsmål resten av halvleken och hade bland annat en bicicleta i ribban på tilläggstid av Ishizaki – men det räckte inte.

Laget från Borås förlorade – och har nu en tung uppförsbacke i svenska cupens gruppspel. För att ha någon chans att gå vidare till kvartsfinal krävs det segrar mot Vasalund och Hammarby.

Nästa match i svenska cupen är på söndag borta mot Vasalund klockan 17.00.