Annons

Ingen misstanke om klubbstyrd matchfixning

Polisen utreder fortfarande matchen mellan Norrby och Dalkurd och har även efterfrågat tips om andra matcher. Men några misstankar om klubbstyrd matchfixning finns inte i Boråsfallet.
Fotboll • Publicerad 1 november 2017
Norrby-Dalkurd slutade 0-3 hemma på Borås Arena. Men eftersnacket handlade mest om spelstoppet.
Norrby-Dalkurd slutade 0-3 hemma på Borås Arena. Men eftersnacket handlade mest om spelstoppet.Foto: Anders Robertsson

Svenska spel stoppade allt spel på Norrbys matcher den 22 augusti efter att ”kraftiga avvikelser” på spelmarknaden hade konstaterats. Bland annat inför matchen Norrby-Dalkurd ett par dagar tidigare.

Just den matchen utreds sedan mitten av september av polisens aktionsgruppen mot kriminella inom idrottsmiljön. Vilken brottsrubricering som kan vara aktuell har aktionsgruppens chef Fredrik Gårdare inte velat uttala sig om, bara att polisen ”fått uppgifter om att det kan antas ha hänt ett brott”.

Annons

Sedan dess har Gårdare bland annat efterlyst tips från allmänheten om andra Norrbymatcher där man kan ha försökt påverka spelare eller ledare.

Tidigare i veckan kom nyheten att polisen misstänker att flera fotbollsklubbar i superettan och division 1 fixar sina egna matcher. Men Fredrik Gårdare säger till BT att Norrby inte förekommer i diskussionernan om klubbstyrd matchfixning:

– Vår utredning tyder inte på att det skulle vara fallet. Allting tyder på att det handlar om utomstående krafter.

Mer än så vill Gårdare i dagsläget inte säga om utredningen.

Malin HenriksonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons