Kultur

Mysromantiskt och vardagligt – nya albumet är ett värdigt slut för Gyllene tider

Skivrecension Artikeln publicerades
Per Gessle, artist och låtskrivare, fotograferad i hemmet i Stockholm
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Per Gessle, artist och låtskrivare, fotograferad i hemmet i Stockholm

Gyllene tider gör en avskedsturné i sommar och har släppt sitt sista album, "Samma skrot och korn".

Gyllene tider

Genre: Pop

Album: Samma skrot och korn

Bolag: Elevator entertainment/Cosmos

Efter 40 år av musikskapande, uppbrott och återförenande, är det här avslutet och sammanfattningen, och det är riktigt bra.

Några synthslingor har de nog lånat av sig själva, men Per Gessle lyckas få avslutningsalbumet att kännas nostalgiskt och som det äkta Gyllene tider utan att det blir tråkigt och för upprepande. Här finns knasiga textrader och trallvänliga låtar som Det kändes inte som maj och sommardängor som Mannen med gitarr som skulle kunna bli nya Juni, juli, augusti.

Bäst är ändå gitarrballaderna som Vid hennes sida och Allt det andra, som är så härligt mysromantiska och vardagliga som bara Gessle kan få till.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.