Annons

Vad är det vi dignar under?

”Vi under skatter digna ner ?”
Insändare • Publicerad 6 maj 2014

? sjungs det i Internationalen. Men i sitt förstamajtal i år säger Stefan Löfven att om (S) vinner valet i höst är skattesänkningarnas tid förbi.

Betyder detta att vi numera inte dignar under skatter utan under skattesänkningar? Men vem kan digna under skattesänkningar? Inte de som betalar skatterna, förstås; fastmer då de som tar emot skatterna, det vill säga politikerna själva och vi offentliganställda, som för vårt dagliga bröd är beroende av politikernas välvilja.

Annons

Men Socialmoderaterna har ju också sagt att det inte ska bli några fler skattesänkningar framöver. Det spelar med andra ord ord ingen roll vilket av blocken vi röstar på i det kommande riksdagsvalet: det blir ändå ett oförändrat skattetryck – eller rentav höjt, eftersom höjda punktskatter också har aviserats utan att det mött några högljuddare protester.

Så det är bara att fortsätta digna ner under skatterna. Internationalen får vi sjunga i badrummet, där inga politiker lyssnar.

Per-Olof Samuelsson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons