Annons

Styr sjukvården istället för att spy galla, Magnusson!

Det är Johnny Magnusson (M) och hans styrande kollegor som bär ansvaret för den situation som råder på sjukhusen, anser Claes Redberg.
Insändare • Publicerad 11 december 2018
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Andreas Carlsson

I BT 1/12 ger regionens högste politiske ansvarige, moderaten Johnny Magnusson, uttryck för en mycket anmärkningsvärd – och arrogant – inställning till det arbete som görs på Säs och andra sjukhus. Magnussons anser att vi i styrelserna ”lipar” när vi försöker överbrygga den kroniska bristen på regionövergripande, strategisk, politisk ledning och styrning som gällt för sjukhusen i flera år.

Magnusson har tillsammans med sina kollegor i Moderaterna, Liberalerna, Centern, Kristdemokraterna och Miljöpartiet styrt Västra Götalandsregionen i majoritet i fyra år. Magnusson har valt att slösa bort skattebetalarnas pengar i båda ändar. Han höjer skatten för regionens invånare och använder – enligt honom själv – pengarna på ett så slösaktigt sätt att det både blir lägre produktion, sämre effektivitet och till ett högre pris för skattebetalarna!

Annons

Sen ställer han sig på toppen och gastar över undersåtarna om att de lipar efter mer pengar. Detta sagt av den kapten som styrt skutan i fyra långa år samtidigt som han i verbal mening uppenbarligen försöker lämna det sjunkande skeppet först av alla.

Det är Johnny Magnusson och hans styrande kollegor som bär ansvaret för den situation som råder på sjukhusen. Det är inte patienternas fel, för de inte har blivit friskare. Det är inte personalen som inte springer tillräckligt fort. Felet står att finna hos Johnny Magnusson och hans kollegors oförmåga att styra och leda sjukvården i regionen. Men istället för att göra något åt sitt misstag räcker man ”lång näsa” till patienter och personal. Det, om något, ger anledning att ”lipa”.

Claes Redberg (S), vice ordförande, Säs

Annons
Annons
Annons
Annons