Annons

Smällarna på U-port väckte jobbiga minnen

Visst är det lite märkligt att U-ports egna pyrotekniska ”effekter” kändes av i andra änden av stan?
Insändare • Publicerad 16 augusti 2014
Pyrotekniken på U-port väckte starka känslor hos FN-veteranen Per.
Pyrotekniken på U-port väckte starka känslor hos FN-veteranen Per.Foto: Patrik Skoglöw

De första detonationerna vid U-port kunde jag känna tryckvågen av på min egen altan, nästan uppe vid Hester. Ett par timmar senare kom ytterligare två, vilka borde vara de explosioner som talas om i artikeln ”Bomb exploderade på U-port.”

Märkligt är också att den person jag talat med och som jobbade på U-port hävdar att laddningarna drogs av under en eftersittning med artisterna, och torde således rimma illa med inkastad bomb.

Annons

Själv så fick jag nöjet att efter de första explosionerna vara tillbaka i ett krig jag lämnat för snart 20 år sedan. Tack för det U-port.

Självklart kan man inte ta hänsyn till alla under ett sånt här arrangemang, men det får finnas gränser för styrka och omfattning på den pyroteknik som används. För min egen del så slutade den här kvällen med ångest, panik, flashbacks och att jag tillslut somnade i skydd under en skyddsväst.

Jag tar för givet att Ulricehamns kommun har regelverk för vad som är tillåtet och inte. 

Om inte annat så torde ansvariga för U-port ha lärt sej av detta samt kommunens och ordningsmaktens tillsyn skärpas betydligt till kommande år.

Per – FN-veteran och diagnostiserad med PTSD

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons