Annons

Nu vill jag se pappor, bröder, morfar och farfar på gatan

Gruppvåldtäkt i Dalsjöfors, Det hände inte i Indien eller Stockholm, inte i Irak eller Ukraina utan här mitt ibland oss, i Dalsjöfors.
Insändare • Publicerad 21 augusti 2014

En ung kvinnas liv har skändats och skadats för lång tid framåt. Tre unga pojkar kan aldrig mer se sin mamma, mormor, farmor eller syster i ögonen.

Enligt Brottsförebyggande rådet begås cirka 30 000 våldtäkter varje år i Sverige gällande personer över 15 år. Ungefär en tiondel av alla fall anmäls. Mindre än en femtedel av anmälningarna leder till åtal och av dessa leder en ytterst liten del till fällande dom.

Annons

Nu vill jag se en mobilisering av alla män i Dalsjöfors med omnejd. Gå samman, gå ut i en manifestation på torget i Dalsjöfors, säg att ni inte accepterar våldet som skadar och skapar en ständig rädsla och begränsar rörelsefriheten för era döttrar, era kvinnor, era systrar och era mödrar.

Under många år har kvinnorörelsen gjort sitt yttersta för att stoppa mäns våld mot kvinnor.

Ändå fortsätter det. Nu måste män som är emot våld mot kvinnor säga ifrån.

Nu måste ni visa att ni inte accepterar detta längre.

I Dalsjöfors finns organisationer som Vi Bryr oss. Bry er nu och gå samman med skolan, kyrkan, Företagarna och andra som bryr sig om kvinnors rätt till sin egen kropp och sexualitet.

Eva Linde boende i Dalsjöfors

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons