Annons

Mer sunt förnuft ger bättre flyt i rondellen

Till skillnad mot många andra bryr jag mig inte om huruvida folk blinkar eller inte, skriver Patrik.
Insändare • Publicerad 12 januari 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Johan Nilsson / TT

Då var det dags för en favorit i repris bland insändarna – rondellkörning – eller rättare sagt körning i cirkulationsplats. Det enda som många hakar upp sig på är användandet av blinkers. Där har jag en bestämd uppfattning och att blinka när man ska ut ur rondellen, blir vad förarprövare kallar för vilseledande teckengivning.

”Medan många hänger upp sig på användandet av blinkers så reagerar jag mer på förare som kör mot vägmärket förbjuden färdriktning.”

Själv kör jag enligt de gamla reglerna, men till skillnad mot många andra bryr jag mig inte om huruvida folk blinkar eller inte, utan spanar in trafikläget och lägger krutet på uppmärksamheten istället. Det fungerar alldeles utmärkt och leder aldrig till några incidenter. Det gäller helt enkelt att uppmärksamma rätt saker.

Annons

När jag är ute och kör så håller jag sällan ”på min rätt”, utan går mest på sunt förnuft och vad som verkar bäst för att inte bli ett hinder i trafiken.

Medan många hänger upp sig på användandet av blinkers så reagerar jag mer på förare som kör mot vägmärket förbjuden färdriktning. Det ser jag stup i kvarten vid Ica Maxi och City Brämhult. Det förekommer säkert på fler ställen. Behöver alla dessa ”förbrytare” möjligen en ny synundersökning, eller tar de det skämtsamma talessättet att ”regler är till för att överträdas” lite för bokstavligt?

Patrik

Annons
Annons
Annons
Annons