Annons

Lägg pengar på rätt saker kommunen

Våra skattepengar ska inte gå till öl och vin – Borås stad och dess ansvariga borde skämmas, anser insändaren.
Samhälle • Publicerad 2 augusti 2019
Detta är en insändare i Borås Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om kommunen vill anordna fina fester ska de betala ur egen plånbok, det får alla vi andra göra, menar skribenten.\nOm kommunen vill anordna fina fester ska de betala ur egen plånbok, det får alla vi andra göra, menar skribenten.
Om kommunen vill anordna fina fester ska de betala ur egen plånbok, det får alla vi andra göra, menar skribenten.\nOm kommunen vill anordna fina fester ska de betala ur egen plånbok, det får alla vi andra göra, menar skribenten.Foto: Janerik Henriksson/TT

Läste i BT 23/7 om alla fester som kommunen har bekostat med 1,5 miljon kronor – ett fruktansvärt slöseri med våra skattepengar.

Samtidigt ser man gång på gång människor som leder och är ledsna. De äldre kan inte ens få komma till trygga boenden när de inte orkar eller klarar sig hemma längre. Här vräker Borås stad i stället ut våra surt förvärvade skattepengar.

Annons

Sedan länge har det stått tomt på Skogslid i Fristad. Vid besök hos nämnden svarar de oss att det inte finns pengar till att fixa till de två avdelningarna som står tomma och kostar pengar, i stället för att låta lidande människor bo där. Förr var det ett korttidsboende och en demensavdelning. Den goda maten till middagen kom från Skogslids restaurang, resten fixade personalen. Det funkade utmärkt.

”Det kostar inte 1,5 miljon att rusta upp ett äldreboende.”

Numera skickas de som behöver korttidsvård till Seglora. Inga bussar går dit och färdtjänst blir dyrt. Se till att fixa till Skogslid så att de gamla åter kan flytta dit. Det blir mycket billigare än att det står tomt. Det kostar inte 1,5 miljon att rusta upp ett äldreboende. Ni blir också gamla en gång – hur skulle ni vilja tillbringa den tiden?

Jag kan inte heller förstå att man anställer tre nya kommunalråd med sekreterare. Vad kostar inte detta? Och vad ska de uträtta?

Om kommunen vill anordna fina fester ska de betala ur egen plånbok, det får alla vi andra göra. Våra skattepengar ska inte gå till öl och vin – Borås stad och dess ansvariga borde skämmas. Personer som slösar så med våra skattepengar ska inte få styra kommunen.

Dessa rader kommer från hjärtat. Ska cheferna i kommunen ta sitt ansvar?

Anonym

Annons
Annons
Annons
Annons