Annons

Kan någon svara om Högagården?

Politiker i Svenljunga, tiden går. Jag väntar på svar angående Högagården i Sexdrega.
Insändare • Publicerad 21 augusti 2014
En grupp Sexdregabor kämpar för Högagården ? den gamla skolbyggnaden från 1850-talet som varit stängd sedan 2012 på grund av fukt- och mögelskador.foto marie haglund/arkiv
En grupp Sexdregabor kämpar för Högagården ? den gamla skolbyggnaden från 1850-talet som varit stängd sedan 2012 på grund av fukt- och mögelskador.foto marie haglund/arkivFoto: Marie Haglund

Vad orsakade flyttningen från Högagården? Ett konsultföretag anlitades för att undersöka vad som behöver göras samt att kostnaden beräknades till 800 000 kronor. Konsulten gör en kemisk analys med bedömning att miljön inte utgör någon risk för barnen.

VD för Svenljunga Verksamhetslokaler AB beräknar kostnad för detsamma till 2 000 000 kronor. Magnus Nilsson konstaterar att kortsiktiga åtgärder inte är att rekommendera. Tvärtemot vad konsultföretaget har föreslagit.

Annons

Magnus Nilssons åtgärder görs på 20 år till en kostnad av 4,7 miljoner kronor. Det är skrämmande att inte ansvariga politiker uppfattat detta?

Utemiljön ändrades. Asfalterades så det blev en nedförsbacke mot den gamla byggnaden så regnet utan svårighet kunde rinna ner mot grunden, vilket orsakade vattenskada på väggen.

Vad var det för ljushuvud som kom på den idén?

Då är vi frammed vid kostnader för samtliga hyror, nybyggnad, rivning av Ängagården 1.

Ängagården 2 blev visst dyrare an planerats, cirka 7,6 miljoner mot budgeterat 5,8 miljoner.

Inte att förglömma vad kostnaderna i Roasjö är.

Gärd Eriksson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons