Annons

Garmroudi ser spöken på ljusan dag

Replik. Svar till Marjan Garmroudi (V), BT 7/6.
Insändare • Publicerad 11 juni 2014

Självklart får du lov att kalla dig boråsare, men varför tränga undan Teheran i ditt hjärta där du också har dina rötter?

Har man levt i ett land i 20 år har jag svårt att förstå att efter så lång tid komma och ifrågasätta om du har rättighet att bo här och dessutom påstå att du måste kämpa för ”att få plats”. Har du känt så i alla år eller har den känslan uppkommit nu efter den politiska debatten i invandrarfrågorna?

Annons

Du säger att du skriver i egenskap av en ”människa” och inte som förtroendeval. För mig verkar det inte vara sanningen eftersom du tydligt visar din politiska tillhörighet (V), som när du kom hit för 20 år sen, betecknades som Vänsterpartiet kommunisterna. För mig klingar ordet kommunist illa och stämmer inte överens med tankar om mänskliga rättigheter, fred och demokrati. Men det var då och att namnet bytts ut mot Vänstern blir kanske lite lättare att förlika sig med.

Du påstår att en av tio inte vill ha dig här. Är det röstande sverigedemokrater du syftar på? Du ser nog spöken på ljusa dan, M Garmroudi, och anledningen till att du tror så är din egen uppfattning att sverigedemokrater är rasister och främlingsfientliga. Men ta den debatten seriöst och lyssna så kommer du att få en helt annan uppfattning. Ingen som bott i landet, eller Borås i 20 år, är ovälkommen utan ska fortsätta bo här och känna sig trygga. Det är min åsikt liksom partiet SD.

Tyvärr är du naiv när du tror att alla invandrare kommer med ”fred” som sitt budskap. Flera kommer med kriminalitet i bagaget. Detta måste stoppas innan Borås och landet i övrigt kommer att bli ett slagfält mellan oliktänkande. 

Ledsen att säga, jag tycker din insändare verkar vara ett inlägg i den kommande valrörelsen för att försöka misstänkliggöra ett visst parti som nu har 10 procent av hela Sveriges röster, för mig är detta inte seriöst och trovärdigt. Men återigen, i Borås ska du känna dig hemma liksom dina döttrar som är födda här. 

Berit Nordström sympatiserar med SD:s invandrarpolitik.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons