Annons

Elit styr debatten i åsiktskorridor

Replik. Svar till Calle Friedner, BT 11/8.
Insändare • Publicerad 24 augusti 2014

Tack Calle Friedner för ditt inlägg om demokratin. Vart är Sverige på väg? Det diskuteras om att vi har hamnat i en åsiktskorridor, där en politisk och kulturell elit har bestämt vad som är politiskt korrekt i samhällsdebatten.

Varje vecka tvingas en politiker till avbön eller lämna sitt parti för att han eller hon ifrågasatt den svenska invandringen och dess konsekvenser för det svenska samhället. I inget annat land i Europa är debatten om invandring så tabubelagd som i Sverige. Varför?

Annons

Det som hände i vårt grannland Norge i år skulle vara helt otänkbart i Sverige efter valet i september. Tänk er SD sitta i en regering? Det som skrämmer mig  är att den här eliten inte tar någon hänsyn till vad svenska folket tycker i olika frågor.

Herman Lindqvist beskrev i en artikel i Aftonbladet situationen, att det är som att gå i ett minfält i den politiska debatten. Jag tycker vi står inför ett vägval. Skall vi tillåta en levande demokrati där yttrandefriheten är en viktig grundbult, eller kommer vi att hamna i ett mer slutet debattklimat.

Jag tycker det tål att upprepas citatet av Voltaire som Friedner tog upp: ”Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem”

Jag kan tycka att det är lite konstigt att den här frågan inte finns med på dagordningen i den politiska debatten inför valet? Jag lärde mig en gång att politikerns värsta fiende var kunskap. Jag hoppas att det inte är det som styr deras agerande idag.

Ingmar Andersson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons