Annons

Elev: lägg ner friskolorna!

Jag skriver av anledning gällande friskolor runt om i landet.
Insändare • Publicerad 9 juni 2014

Som jag ser det bör alla skolor av detta slag läggas ner. Jag säger detta därför att på skolor som drivs som företag är risken överhängande att lärarna pressas att sätta överdrivet höga betyg för att skaffa skolan höga snittpoäng och därmed locka till sig fler elever (pengar).

Att ge en elev ett betyg hon inte förtjänar gynnar henne inte, utan tvärtom. När personen ifråga sedan börjar på gymnasium klarar hon inte av det hon förväntas, och kanske till och med behöver byta program, och inte kan göra det hon önskat.

Annons

Dessutom, och detta vet jag av egen erfarenhet, tar sig vissa friskolor rätten att övertala elever som på ett eller annat sätt kräver extra resurser, att sluta på deras skola. Detta av den enkla anledning att de kommer kosta mer pengar än de drar in.

Jag vill med denna insändare ha sagt, att friskolor först och främst strävar efter att gå med vinst, och inte att utbilda. Att skolorna dessutom ökar klassklyftorna är ett minst lika stort problem och ger oss elever en skev bild av hur samhället faktiskt ser ut. Därför anser jag att friskolor successivt bör stängas.

Elev på Bodaskolan

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons