Annons

Det är go’natt tidigt i Kinna

Marks kommun, eller rättare sagt Kinna, satsar på att locka till sig nya invånare.
Insändare • Publicerad 25 augusti 2014
Taxi ? en ovanlig syn i Kinna efter mörkrets inbrott.
Taxi ? en ovanlig syn i Kinna efter mörkrets inbrott.Foto: Jan Pettersson

Handeln har haft en svår tid med den i tid långa ombyggnaden av Kinna centrum. Butiker har tvingats stänga. Nöjeslivet har i sommar räddats av ”Sommarfredag”. Ett bra initiativ.

Nya ägaren till Kinna stadshotell lovar satsning. Hoppas de tänker på ungdomen. Den generation som ska leverera framtidstro. Men tyvärr finns en privat bromskloss: taxirörelsen.

Annons

Klockan 22 (tio på kvällen) är det go’natt. Efter det går det inte under vardagskvällar att få en taxi lokalt i Kinna. Det är anmärkningsvärt. Tror taxi-idkare att inget händer efter klockan tio på kvällen? Urdåligt. Skäms. Jag hoppas att någon reagerar, eller ska vi ringa efter ”svart-taxi”?

Går det då att ta buss eller tåg till och från Kinna (Mark) på vardagskvällar? Glöm det! Västtrafik är inte med på banan.

Kjellåke D

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons