Annons
Nyheter

Fyndviner och aptitretare

Periquita Reserva är en av Bolagets verkliga trotjänare och dessutom ett klart fyndvin. Vår vinkännare rekommenderar också en torr sherry.
Nyheter • Publicerad 3 september 2010

Vitt, friskt, torrt

5846. Schloss Vollrads Riesling Trocken. Rhein-gau, Tyskland. 99 kr.

Annons

Utmärkt som aperitif. Schloss Vollrads är en kvalitetsproducent i vårt närmaste vinland. Vinet har klassiska rieslingtoner med gröna äpplen, tropiska frukter, honung och mineral. Passar till skaldjur och lätta fiskrätter.

Vitt, fylligt, fatigt

6427. Stoneleigh Chardonnay. Marlborough, Nya Zeeland. 102 kr.

Det här vinet har viss ”australienkaraktär”. Med det menar jag, att vinet är riktigt smakrikt med en tydlig ton av rostade fat. Smaken är smörig och nötig med inslag av gula äpplen och apelsin. Passar till kraftiga fiskrätter eller ljust kött.

Rött, kryddigt

6010. Allegrini Valpolicella Superiore. Valpolicella, Italien. 99 kr.

Detta är ett bra rött allroundvin, t.ex. till grytor på lamm- eller nötkött. Allegrini är en av de allra bästa producenterna i Valpolicella. Deras pres-tigeviner är La Poja och Amarone. Detta är ett av deras standardviner.

Rött fyndvin

2560. Periquita Reserva. Terras do Sado, Portugal. 79 kr.

En av Bolagets verkliga trotjänare – ett klart fyndvin. Finns också på magnum (1,5 l) för 159 kr och i 3 l box för 259 kr. Flaskvinet är aningen bättre än boxen, men även den är ett fynd. Passar till oxstek med gräddsås och pressgurka.

Annons

Perfekt aperitif

8233. Palo Cortado Peninsula Solera Reserva. Jerez, Spanien. 149 kr.

Torr sherry är den, enligt min mening, bästa aptitretaren före middagen. Detta är ett klart fyndvin. 149 kr för en så bra sherry är riktigt billigt. Använd den också till traditionell spansk tapas eller en svensk trattkantarellsoppa.

Bengt I Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons