Annons
Nyheter

Allesverloren - ett rött att rekommendera

Ett klart fynd är Allesverloren som finns med olika druvsammansättningar. Alla är bra.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010

Vitt, torrt, nässligt

2038. Paul Cluver Sauvignon Blanc 2009. Elgin, Sydafrika. 95 kr.

Annons

En tydlig doft av nässlor är mitt sätt att känna igen Sauvignon Blanc-druvan. Druvan ger också en ton av svartavinbärsblad, sparris och citrus. Ett perfekt vin till getost – prova får du se! Skaldjur och lätta fiskrätter går också bra.

Vitt, fylligt fynd

5798. Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc. Bourgogne, Frankrike. 115 kr.

Bourgogne brukar vara synonymt med dyra viner. Då är det trevligt när man hittar ett relativt billigt sådant, dessutom ett fynd! Smörigt, nötigt med toner av mogna, gula äpplen, citrus och vanilj. Gott till tamfågel eller fisk i gräddig sås.

Rött, fruktigt

2233. Château Pech-Latt. Corbières, Frankrike. 93 kr.

Ett ekologiskt vin. Eller snarare ett ekologiskt vin där det framgår av etiketten. Många odlare anger inte att vinet är ekologiskt. Det här vinet är örtigt, nästan pepprigt, med inslag av björnbär. Passar till en köttgryta där det ingår lagerblad och färska örter.

Rött – klart fynd

29002. Allesverloren Shiraz. Swartland, Sydafrika. 99 kr.

Kommer jag inte ihåg något annat när jag blir tillfrågad om ett bra rött vin, så brukar det ofta bli Allesverloren. Finns med olika druvsammansättningar, alla är bra. Shirazvarianten passar till grillade stekar på nöt eller lamm. Klart fynd!

Annons

Prisvärt bubbel

7628. Pongrácz Brut. Sydafrika. 109 kr.

Pinot Noir är med 63 procent huvuddruvan i det här vinet. Resten är Chardonnay. Vinet är brödigt med inslag av mjölkchoklad och gula äpplen. Mycket gott som aperitif eller till lätta fiskrätter och skaldjur.

Bengt I Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons