Annons
Nyheter

Helgkoll i Kathmandu

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

För några år sedan hade Elin Kerola ”Elins helgkoll” i BT där hon listade vart man skulle gå för att optimera sin nöjeshelg i Sjuhärads mecka. Det mest underhållande hon skrev var när hon promota nån Shanty Town-kväll med något i stil med: ”Vill du dansa hela kvällen lång till kungen av reagge, Bob Marley, skall du bege dig till Trägår'n ikväll”. Ungefär lika insatt och underhållande som när jag skulle imponera på en tjej för några år sedan. Tjejen var fotostuderande och tog sig sjalv, så här i efterhand, på alldeles för stort allvar. Jag ville iallafall verka insatt och sa hur oerhört ”fascinerad jag är av det svartvita porträttfotot” som konstform. Hon hånlog bara åt mig. Eller som när jag i en taxi i New York skulle verka världsvan och frågar den asiatiska chauffören vilken delstat i Indien han kommer ifrån. Efter en talande tystnad säger mannen med irritation i rösten ”I'm from Bangladesh”. Hm, vem var det som tog sig själv på för stort allvar sa vi!?

Oavsett har jag, i sann BT-anda, likt fröken Kerola gjort en egen liten helgkoll bland fyra elever här på Srongtsenskolan i Kathmandu. Som du ser om du klickar på bilderna snackar vi bio, tibetansk mat och sanning eller konsekvens. Med andra ord ingredienserna för en riktig ”grymmekväll” i Nepals huvudstad.

Viktor Åberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons