Annons
Nyheter

Vedrana Sivac: De går vidare

BT:s nöjeskrönikör Vedrana Sivac sätter betyg på alla låtar i Melodifestivalens delfinal i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2014
Foto: 
Foto: 

Outtriger - Echo

Betyg: 3

Annons

För att vara ett hårdrocksband är Outtrigger är ett ovanligt städat sådant. Fem prydliga 90-talister som chockar genom att stänga in sig i burar med accessoarer som tvångsjacka och creepy Hannibal Lecter-mask. Och så lite growlande på det! Spännande mix av mesig hårdrock och udda pop.

EKO - Red

Betyg: 2

Norrlandsgruppen EKO vann Svensktoppen nästa och är alltså årets jokrar. Två snubbar med var sin synth ger oss lite härliga 80-talsvibbar. Tidsresan blir dock inte fullt så njutbar som man först kan tro. Sångerskans flummiga utflykter i Florence and the machine-land faller platt fort.

Oscar Zia - Yes we can

Betyg: 3

17-årige Oscar Zia har ett coolt framträdande som inleds med fem tv-skärmar inzoomade på hans ansikte. Låten är en svängig sak som alla gamla boyband-fans kommer att uppskatta. Förvirring uppstår dock i och med att Zia både klipper sig, klär sig och för sig som Anton Ewald. Problemet är bara att han inte är Anton Ewald.

Shirley Clamp - Burning alive

Betyg: 2

Shirley Clamp är ett fullblodsproffs. Hon sjunger sin pampiga ballad rutinerat och med mycket känsla. När scenframträdandet är så här avskalat måste låten vara något alldeles extra för att sticka ut. Men det lyfter aldrig riktigt.

Annons

Kanske för att det saknas en hook? Finns det ingen hook blir det svårt att sjunga med.

State of drama - All we are

Betyg: 3

Det är uppfriskande att State of drama försöker göra något annorlunda än i fjol. All we are är betydligt tuffare än sockesöta Falling och har en riktigt stark refräng som sätter sig direkt. Emil Gullhamn har kaxat till sig rejält i rollen som frontfigur och är nu utrustad med både megafon och en svårkontrollerad sprutmojäng. Det borde räcka till i alla fall andra chansen.

Cajsastina Åkerström - En enkel sång

Betyg: 2

Cajsastina har funnits med länge, men tvekat in i det sista om hon ska ställa upp i Melodifestivalen. Låten, som hon har skrivit själv är en finstämd ballad med i princip samma scenupplägg som Ellen Benediktsons. Det är fint, men också rätt... tråkigt. Dock har Cajsastina fördelen att hon är den enda som sjunger på svenska i kvällens startfält.

Ace Wilder - Busy Doin’ Nothin’

Betyg. 4

Här har vi Melodifestivalens (hittills) coolaste tjej. Ace Wilder har redan skrivit ett tiotal hits som slagit stort i Tyskland. Hennes stompiga popdänga är en välbehövlig vitamininjektion för hela tävlingen. Hon utstrålar en sådan självklar stjärnglans att man bara sveps med. Men är det tillräckligt folkligt?

Annons

Dr Alban/Jessica Folcker - Around the world

Betyg: 2

Den här duon verkade omaka på pappret och är ännu mer omaka i verkligheten. Dr. Alban är lika stel som en vandrande pinne när han rappar/gör diverse läten över Folckers skönsång. Hon gör sitt bästa för att väga upp för doktorns stelhet. Men nja, nej? Den här kombinationen glappar trots att låten är glad och peppig.

Till final

Outtriger

Oscar Zia

Andra chansen

State of drama

Ace Wilder

Vedrana Sivac
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons