Annons
Nyheter

Välkommen på debatt om Skene lasarett

Vad ska hända med lasarettet i Skene? På måndagskvällen bjuder BT in till debatt.
Nyheter • Publicerad 13 september 2010
Foto: BT Arkiv

Kommer det någonsin att kunna få en ”riktig” akutmottagning igen, eller blir det ett litet närsjukhus som mer påminner om en stor vårdcentral?

I kväll blir det utfrågning och debatt i Folkets Hus om den hetaste valfrågan i Mark.

Annons

Sedan en tid tillbaka är även medicinakuten vid Skene lasarett stängd dagtid. Besluten om lasarettets framtid har börjat verkställas och en ombyggnad står för dörren.

Men debatten vill inte stillna för det, utan rasar oförminskad. Inför valet görs utspel från många olika håll om vad man vill göra.

Läget är med andra ord utmärkt för en stor valdebatt i ämnet som Borås Tidning tagit initiativ till. Företrädare för regionens samtliga åtta partier har inbjudits och alla har tackat ja. Samtliga av dem kandiderar i regionfullmäktige och jobbar med sjukvårdsfrågorna.

Deltagarna i debatten blir Helen Eliasson (S), Borås, Jennica Vainu (V), Tranemo, Göran Larsson (MP), Lidköping, Valéria Kant (KD), Borås, Ann-Christine Simonsson (C), Dalstorp, Perallan Orrbeck, Ulricehamn, Elise Benjaminsson, Hyssna samt Roland Abwin (SjukvP), Rydal.

Varför arrangerar BT en debatt i det här ämnet?

– Under den här mandatperioden har ingen fråga väckt så mycket lokal debatt som diskussionen om Skene lasaretts framtid, säger kvällens moderator, BT:s samhällsreporter Jan Lindsten.

Vilka är dina förhoppningar på kvällen?

– Jag hoppas kunna vaska fram vad politikerna och partierna har för bild av lasarettets utveckling de kommande fyra åren, säger Jan Lindsten, som lovar att även publiken kommer att få möjlighet att ställa frågor.

Hur ser Skene lasarett ut om fyra år? Är det ett litet självständigt sjukhus som kunnat expandera, eller fullföljs dagens planer fullt ut?

I kväll bjuder BT in till debatt i Skene Folkets Hus om Markbygdens hetaste valfråga - och politiker från alla regionfullmäktiges åtta partier är på plats för att redogöra för sin syn och sina förslag.

Tid: 19.00

Välkommen!

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons