Annons
Nyheter

Valet över på spelbolagen

Valet är nästan över på spelbolagen.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010

Alliansen är nu så starka favoriter att det knappast går att tjäna pengar på att spela på dem.

– De rödgrönas chans är ungefär en på tjugotvå, säger Betssons vd.

Annons

Oddsen har blivit allt lägre för den som vill riskera sina pengar på en borgerlig valseger. Alla de stora spelbolagen har nu odds för alliansen som ligger under 1,10. Det betyder att det knappt är lönt att spela eftersom man i stort sett bara får pengarna tillbaka även om man tippar rätt. Däremot finns det feta vinstchanser för den som vågar tro på en rödgrön regering efter valet.

– Om du vågar satsa på dem får du 4,90 gånger pengarna. Så där finns det lite pengar, men man måste vara spekulativt lagd om man satsa på dem, säger Betssons vd Pontus Lindwall.

– Man måste tro på att de ska komma med någon fantastisk nyhet som förändrar hela synen på det blocket dramatiskt för att det ska ge utdelning.

Den som vågar riskera pengar på de rödgröna kan också hoppas på att de många opinionsundersökningarna som pekar på alliansövertag har någon inneboende svaghet.

– Man kan ju spekulera i att folk svarar annorlunda i opinionsundersökningar jämfört med hur de faktiskt röstar, säger Lindwall.

Oddsen för riksdagsvalet:

Alliansen vs Rödgröna

Betsson 1,05 4,90

Unibet 1,07 5,75

Ladbrokes 1,05 7,00

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons