Annons
Nyheter

Tornving petas från "Elfte timmen"

Komikern Mikael Tornving petas från SVT:s "Elfte timmen", skriver Resumé.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010
Foto: Markus Dahlberg / SCANPIX

Anledningen är att han medverkar i valfilmen "Osvenskt", där kändisar tar avstånd från Sverigedemokraterna. Därmed stängs han av från sin medverkan i Peter Settmans valsatiriska program, där han figurerar.

– "Elfte timmen" är definierat som ett valprogram. De är informerade om att de inte får ta ställning åt något håll. Det blir märkligt om en av de bärande karaktärerna gått ut och tagit ställning mot ett parti som ställer upp i ett demokratiskt val, säger Eva Landahl, ansvarig utgivare för SVT:s valprogram.

Annons

Radioprofilen Ametist Azordegan medverkar också i filmen, stängs av från sina uppdrag Sveriges Radio fram till valet eftersom hon brutit mot SR:S policy att medarbetare inte offentligt får redovisa sina politiska ståndpunkter inför valet. (TT Spektra)

Bildtext: Mikael Tornving.

Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons