Annons
Nyheter

Stor besvikelse hos S

Ingen ville riktigt tro att det var sant. Socialdemokraternas valvaka präglades av ett slags lugn väntan – trots att siffrorna pekade mot en förlust.
Nyheter • Publicerad 20 september 2010

Före vallokalsundersökningen var det gott om gamla S-statsråd och andra partihöjdare som lät sig intervjuas och minglade bland flygplan och ångmaskiner på Tekniska museet i Stockholm.

Men strax före valundersökningen från SVT kom försvann Mona Sahlin och många andra S-toppar in i en privat del av valvakan.

Annons

Jan Eliasson, före detta utrikesminister, som var kvar ute på mingelgolvet, pekade på att det är slutresultatet som räknas och visade sitt stöd för Sahlin.

– Mona Sahlin är en stark ledare, mycket respekterad. Hon har gjort en fantastisk valkampanj, sade han.

Och Claes Borgström, partiets talesman i jämställdhetsfrågor, menade att det trots allt fanns en ljusglimt:

– Vi är fortfarande det största partiet enligt de här siffrorna, så det har ändå vänt för oss, sade han.

Borgström liksom flera andra var chockade över SD:s intåg, som han beskrev som ett "skräckscenario". I en trappa stod Nalin Pekgul, ordförande för S-kvinnorna, med spända anletsdrag.

– Det är fruktansvärt om SD kommer in, sade hon om och om igen.

Stor besvikelse

Besvikelsen var stor på Socialdemokraternas valvaka. Men Evin Cetin, riksdagskandidat från Södertälje, försökte hålla modet uppe:

– Det är inte slut än, säger hon.

Men riksdagsledamot Mikael Damberg säger:

Annons

– Det är klart att det är en jättestor besvikelse, men det är inte klart ännu.

– Men det ser ut som om vi har fått betala en mycket högt pris för det rödgröna samarbetet och det ser ut som om vi hämtat in ganska lite i slutskedet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons