Annons
Nyheter

Sober jazz hos KD

Några få funktionärer och partimedlemmar var på plats när Berns salonger i hjärtat av Stockholm slog upp dörrarna klockan sex inför Kristdemokraternas valvaka.
Nyheter • Publicerad 19 september 2010

Totalt har 370 personer anmält sig till kvällen.

De mäktiga takkronorna sprider ett lätt blåtonat ljus över salen där barpersonalen strax före klockan sju står sysslolös i det tilltagande sorlet. En pianist spelar sobra jazzimprovisationer och godbitar från svensk vistradition.

Annons

"Förstår att många är nervösa"

Från scenen längst fram i salen visas bilder på partiledaren Göran Hägglund på två stora skärmar. Hägglund fikar med pensionärer i Piteå, Hägglund presenterar jobbmanifestet, talar och hänger upp affischer på sig och en gorilla, och så vidare.

När tv-sändningarna inleds kommer de att visas på skärmarna i stället.

Ella Bohlin och Fredrik Möller är kvällens värdar.

– Jag förstår att många av er som sitter här är nervösa, säger Ella Bohlin till sina partikamrater.

"Intensiv valrörelse"

– Det är jättespännande. Det har varit en intensiv valrörelse och temperaturen har höjts in i det sista, säger KD:s första vice partiordförande Maria Larsson, tillika regeringens äldre- och folkhälsominister.

Hon kallar KD för ett folkrörelseparti och berömmer alla "gräsrötter över hela landet" för att ha gjort ett fantastiskt jobb.

– Vi har massor med entusiastiska valarbetare.

Kyckling till Kristdemokraterna

På KD:s valvaka på Berns salonger serveras citrongräsmarinerade grillade kycklingspett med marinerade grönsaker och en Sean Connery-dressing med lätt chilisting. Som tillbehör finns focacciabröd och till maten serveras vatten eller lättöl. Till kaffet bjuds en chokladbit. (TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons