Annons
Nyheter

SD: "Finns efterfrågan på vår politik"

– Väldigt positiva siffror, vi vet att vi ligger lågt i sådana här undersökningar, kommenterade SD:s partisekreterare Björn Söder TV 4:s valdagsundersökning.
Nyheter • Publicerad 19 september 2010

– Positivt att vi ligger över spärren.

Det visar att det finns efterfrågan på vår politik i Sverige, sade Söder.

Annons

– Vi kommer att utnyttja våra krafter maximalt i riksdagen.

På Sverigedemokraternas valvaka jublade man över både TV 4 Novus enkät och SVT:s vallokalsundersökning. Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder säger att siffrorna från Valu är glädjande, men han tror att Sverigedemokraternas siffror kommer att stiga ytterligare.

– I förra valet underskattades Sverigedemokraternas röstar i vallokalsundersökningen. I den fick vi 1,9 och slutresultatet blev 2,9. Så jag tror att våra siffror kommer att öka ytterligare.

Han tror att SD:s framgångar beror på att svenska folket är trötta på den kurs som svensk politik slagit in på och han lyfter särskilt fram äldrepolitiken och invandringspolitiken.

"Hade vi räknat med"

– Det här hade vi räknat med, säger SD:s partisekreterare Björn Söder till TT, medan folk på valvakan jublar och kramar om varandra runt honom.

Däremot vill Söder inte uttala sig om huruvida SD, om vågmästarrollen blir kvar när slutresultatet kommer, tänker rösta på Fredrik Reinfeldt som statsminister.

– Vi får avvakta valresultatet innan vi tar ställning. Först måste vi diskutera frågorna i partigruppen, säger Söder.

Han utgår från att SD kommer att ta kontakt med de andra partierna så fort valresultatet är klart.

SD lovar samarbete

Annons

Sverigedemokraternas presschef Mattias Karlsson förstår att de andra partierna är besvikna.

– Ja det är klart att de beklagar att de förlorar makt och vi blir glada att vi får inflytande, sade han till SVT.

– Vi är beredda att samarbeta med alla.

SD:s riksdagskandiat Mattias Karlsson fick frågan hur SD ska undvika att partiet slutar som Ny Demokrati, med kaos i riksdagen.

– Vi har 20 års erfarenhet, vi har en stabil ideologisk grund, vi har en stor gräsrotsrörelse. Vi är ett stabilt parti med mycket mer erfarenhet, vi är ett helt annat parti, sade Karlsson till SVT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons