Annons
Nyheter

SD är för förslag i båda blocken

Sverigedemokraterna vill inte placera sig vare sig till vänster eller höger på den politiska skalan.
Nyheter • Publicerad 20 september 2010

Partiledaren Jimmie Åkesson uppgav inför valet att partiet förenklat kan anses stå till höger när det gäller moral och värderingar, men till vänster i synen på välfärden.

Det är svårt att säga hur SD skulle ställa sig om partiet skulle få möjlighet att välja mellan regeringens budgetproposition och en rödgrön budgetmotion i höst. SD är till exempel för de borgerligas rut-avdrag, säger ja till jobbskatteavdraget och nej till höjd bensinskatt, som de rödgröna föreslår. SD är däremot för de rödgrönas förslag att helt ta bort skillnaden i skatt mellan pensionärer och löntagare, höja taket och ersättningen i a-kassan och ge mer pengar till kommunerna. Dessutom säger partiet likt de rödgröna nej till regeringens satsning på jobbcoacher.

Utöver budgetfrågorna står SD närmare regeringen när det gäller synen på kärnkraft och att föräldraförsäkringen inte ska kvoteras mer. Partiet stöder däremot de rödgrönas förslag om att den svenska Afghanistanstyrkan ska tas hem.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons