Annons
Nyheter

Sahlin: "Vi har gjort ett dåligt val"

– Som det ser ut nu så har vi ett val utan vinnare, sade s-ledaren Mona Sahlin när hon dök upp på partiets valvaka.
Nyheter • Publicerad 20 september 2010

Hon uppgav att den senaste veckan när valrörelsen handlade mindre om plånboksfrågor, så har de rödgröna haft valvinden i ryggen.

– Men nu har svenska folket talat. Vi har ett resultat och vi har gjort ett riktigt dåligt val, sade Sahlin.

Annons

– Vi fick inte tillbaka förtroendet. Vi fick in ett djupt främlingsfientligt parti i riksdagen och ett oklart och farligt läge i riksdagen. Jag har vikt mitt liv mot främlingsfientligheten. Det slutar inte nu, det börjar nu på allvar, sade Sahlin med Kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul vid sin sida.

– Vi kommer aldrig att svika kampen mot främlingsfientligheten, den börjar på allvar nu.

Partiet har nu en lång politisk debatt framför sig för att reda ut valförlusten, framhöll hon. Men också en regeringsfråga.

– Alliansen är den största minoriteten. De har företräde i regeringsfrågan. Upp till Fredrik Reinfeldt hur han tänker styra Sverige utan att låta SD få politiskt inflytande. Vi kommer aldrig någonsin medverka till det, sade Sahlin.

"Allvarlig kväll"

– Det är en allvarlig kväll, sade Mona Sahlin när hon kom till SVT:s studio.

Trots nedgången stod hon fast vid att chansen att utmana regeringen låg i det rödgröna samarbetet.

– Men det räckte inte ända fram. Nu har vi ett oklart parlamentariskt läge, sade hon och slog fast att hur det ska hanteras är upp till Fredrik Reinfeldt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons