Annons
Nyheter

Sahlin om maxtaxa

Socialdemokraternas förslag om maxtaxa är i första hand riktat till familjer med medelinkomster, enligt S-ledaren Mona Sahlin, och det har inte så stor betydelse för ensamstående.
Nyheter • Publicerad 1 september 2010

– Det är barnfamiljer mer generellt, men också många av dem som arbetar har det tufft, säger Mona Sahlin till journalister efter ett valmöte i Örebro.

Men det finns flera andra förslag i den rödgröna budgeten, som höjt underhållsstöd, som gör att den rödgröna politiken är bättre även för ensamstående, enligt Sahlin. Ensamstående är hjälpta av att de rödgröna lägger mer resurser på personal i förskolan och på barnomsorg på obekväm arbetstid.

– Och precis som att skolan är avgiftsfri så vill vi att förskolan ska vara avgiftsfri. Det här för oss närmare det målet, säger Sahlin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons